Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Εσείς, τον ξέρετε τον κύριο;


Μήπως έχετε δει και εσείς κάπου τον συγκεκριμένο κύριο; Για σκεφτείτε καλύτερα...ίσως να ήταν στα όνειρά σας! Και δε μιλάμε μεταφορικά αλλά απολύτως κυριολεκτικά! Το συγκεκριμένο σκίτσο αυτό του άνδρα, το σχεδίασε μια γυναίκα για τον ψυχολόγο της η οποία υποστήριζε ότι παρόλο που δεν έχει δει αυτόν τον άνθρωπο στην πραγματική της ζωή τον βλέπει συνεχώς στα όνειρα της στοιχειώνοντας τον ύπνο της. Το σκίτσο αυτό το είδε κι άλλος ασθενής του ψυχολόγου που αναγνώρισε στο σκίτσο τον............................................. aek365.gr - Εσείς, τον ξέρετε τον κύριο; - Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Greece

Greece Eurobasket 1987





Greece 2004 European Champs Tribute






2005 UNC Basketball Champs


GREECE Double Champions (mix): Euro 2004 & Eurobasket 2005

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Παύλος Μελάς. 105 χρόνια από τον θάνατό του!!!


Περάσανε 105 χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Μελά που στις 13 Οκτωβρίου έπεσε ηρωικά για να μας θυμίσει ότι το δέντρο της λευτεριάς ποτίζεται με αίμα!!

Παύλος Μελάς
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ο Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού και πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα. Ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη.
Γεννήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας. Η καταγωγή της οικογένειάς του ήταν από τη Βόρεια Ήπειρο. Μετά τη μετακίνηση της οικογένειας στην Αθήνα, σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ' όπου αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός του πυροβολικού το 1891. Φέροντας τύψεις για την έκβαση του πολέμου του 1897 συμμετείχε από τους πρώτους στο ιδρυθέν το 1900 Μακεδονικό κομιτάτο για την εμψύχωση του απογοητευμένου ελληνικού πληθυσμού της Μακεδονίας και σε αντίδραση στη δράση των Βουλγάρων κομιτατζήδων. Έτσι από τον Φεβρουάριο του 1904 ο Παύλος Μελάς έσπευσε με άλλους 4 αξιωματικούς προς επιτόπια μελέτη της κατάστασης. Αποτυγχάνοντας σε εκείνη την πρώτη προσπάθεια, επανήλθε τον Ιούλιο του ίδιου έτους οπότε και εισήλθε στη Μακεδονία ως ζωέμπορος με το όνομα "Πέτρος Δέδες". Μετά 20ήμερη παραμονή συναντήθηκε με τον Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ανταλλάσσοντας σκέψεις για ανάληψη επιχειρήσεων και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα.
Στις 18 Αυγούστου όταν όλα ήταν έτοιμα κατά το σχέδιο ο Παύλος Μελάς με το επιχειρησιακό όνομα Καπετάν Μίκης Ζέζας, επικεφαλής σώματος εκ 35 μόλις ανδρών, που το αποτελούσαν Μακεδόνες, Μανιάτες και Κρητικοί, ανέλαβε την αρχηγία του Μακεδονικού αγώνα ενάντια στους Βούλγαρους και εισήλθε ένοπλα στα Μακεδονικά εδάφη με την εντολή να ασκεί καθήκοντα αρχηγού και στις μικρότερες ομάδες που δρούσαν εν τω μεταξύ στη περιφέρειες Μοναστηρίου και Καστοριάς. Πληροφορηθέντες οι Τούρκοι από διάφορους καταδότες περί της εισόδου και της δράσης του Παύλου Μελά έθεσαν προς καταδίωξή του πολυάριθμο τουρκικό απόσπασμα. Παρά τις συνεχείς διώξεις του Οθωμανικού στρατού ο Παύλος Μελάς άρχισε ν' αποδεκατίζει τις βουλγαρικές ομάδες με βάση τα χωριά Λιγκοβάνη και Λίχυβο. Όμως στις 13 Οκτωβρίου 1904 βρισκόμενος στα Στάτιστα και προδοθείς από την βουλγάρικη συμμορία του Μήτρου Βλάχου περικυκλώθηκε από Τουρκικό απόσπασμα 150 ανδρών. Μετά από δίωρη λυσσαλέα μάχη διέταξε αιφνίδια έξοδο τεθείς επικεφαλής των ανδρών του . Στην επιχείρηση αυτή τραυματίσθηκε θανάσιμα στην οσφυϊκή χώρα και πέθανε μετά από μισή ώρα στα χέρια του φίλου του, Γεώργιο Στρατινάκη. Η κεφαλή του αποκοπείσα υπό των συμμαχητών του ετάφη προ της "ωραίας πύλης" του Ναού της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Πισοδέρι, το δε σώμα του παραδόθηκε από τους Τούρκους στον Μητροπολίτη Καστοριάς όπου και ετάφη στον παρακείμενο βυζαντινό ναό των Ταξιαρχών.
Σήμερα, το όνομα του Παύλου Μελά φέρει προς τιμή του το χωριό Στάτιστα ενώ πλήθος προτομών του στολίζουν πλατείες πόλεων μεταξύ των οποίων στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κοζάνη κλπ.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Η κρουαζιέρα του τρόμου


Στις 7 Οκτωβρίου του 1985 το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο, «Ακίλε Λάουρο» απέπλευσε από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για το «Πορτ Σαΐντ». Όλοι περίμεναν ένα χαρούμενο ταξίδι στην Μεσόγειο που θα τους έμενε αξέχαστο. Τελικά το ταξίδι δεν ήταν χαρούμενο αλλά σίγουρα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ανάμεσα στα 440 άτομα που επέβαιναν στο πλοίο (κάποιοι μιλάνε για περισσότερα) βρίσκονταν και τέσσερις Παλαιστίνιοι που ο σκοπός τους..................................................aek365.gr - Η κρουαζιέρα του τρόμου - Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Κοσμικό δαχτυλίδι


Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας θερμική ενέργεια. Γύρω από τον Κρόνο υπάρχει ένα δαχτυλίδι του οποίο του μέγεθος είναι τόσο μεγάλο, που 1 δισεκατομμύριο φορές η έκταση της Γης δεν θα μπορούσε να το καλύψει. Η κυκλική τροχιά του δαχτυλιδιού γέρνει..................................................................................aek365.gr - Κοσμικό δαχτυλίδι - Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009:

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Οι 300 της Βουλής - Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009


Τα ονόματα των εκλεγμένων ανά περιοχή

Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε και η τελική κατανομή των βουλευτικών εδρών έχει ως εξής:.......................aek365.gr - Οι 300 της Βουλής - Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Αλλαγή «χρώματος» σε 38 περιφέρειες



Τα "κάστρα" των κομμάτων, οι απώλεις και ο νέος "εκλογικός" χάρτης της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Νέο πολιτικό τοπίο ανέδειξαν οι κάλπες της 4ης Οκτωβρίου, με το ΠΑΣΟΚ να είναι ο μεγάλος θριαμβευτής και να έχουμε αλλαγή «σκυτάλης» σε 38 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα να «πρασινίσει» ο χάρτης της επικράτειας, με μεγάλες ανατροπές, αλλά και με διατήρηση των παραδοσιακών «κάστρων» των δύο μεγάλων κομμάτων.
Οι εκλογικές περιφέρειες που «πήγαν» στ...................................................................................
aek365.gr - Αλλαγή «χρώματος» σε 38 περιφέρειες - Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Σκόπια: Το κράτος δολοφόνος που προστατεύεται από τη μαφία!

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που απορούν για την ανοχή της Ευρώπης αλλά και της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην ανυποληψία που χαρακτηρίζει το κρατίδιο των Σκοπίων, του οποίου οι πολιτικοί ηγέτες και το κυβερνών κόμμα έχουν επιβάλλει μία ιδιότυπη δημοκρατία, της οποίας τα χαρακτηριστικά ελάχιστα απέχουν από μία στυγνή και απάνθρωπη χούντα που χρησιμοποιεί ως πραγματικό ιδεολογικό υπόβαθρο τον ναζισμό.
Σε αυτό το κρατίδιο, που κατά καιρούς έχει απειλήσει λεκτικά ακόμη και την ευαίσθητη ισορροπία της ειρήνης στα Βαλκάνια, ο νόμος έχει υποταχθεί στις προσωπικές επιθυμίες του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, πίσω από τον οποίο βρίσκονται οργανωμένες συμμορίες εγκληματιών, δολοφόνων, μαστροπών, εμπόρων λευκής σάρκας και ναρκωτικών… Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός πως η προσωπική ασφάλεια του σημερινού πρωθυπουργού των Σκοπίων αποτελείται από μπράβους της νύχτας…!
Σε αυτό το κρατίδιο, λοιπόν, της απόλυτης άγνοιας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει χαθεί ένας σημαντικός άνθρωπος, ένας επιστήμονας ιστορικός – αρχαιολόγος ακτιβιστής και φιλέλληνας, ο οποίος με τη δράση του κατακεραύνωνε συστηματικά τον «Μακεδονισμό» και τα «Μακεδονοειδή» του γενίτσαρου* Γκρούεφσκι, εκθέτοντας σε ολόκληρο τον πλανήτη την πολιτική ανυποληψία του τραγικού φασιστικού καθεστώτος των Σκοπίων, εξευτελίζοντας με επιχειρήματα μία προς μία όλες τις ασυναρτησίες και τις ιστορικές ανοησίες που προβάλλονται με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Ο άνθρωπος αυτός, του οποίου η πνευματική ισορροπία απειλήθηκε σοβαρά όταν πριν από.............................................................................................
Facebook Εισερχόμενα - Ο Βάσκο είναι πιθανότατα νεκρός και ζητά την δικαίωσή ?