Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΑΝΤΑΡΤΕΣ Ή ΠΡΟΔΟΤΕΣ;




14 ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ. ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ.
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ. ΜΠΗΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΨΑΧΤΗΡΙ ΚΑΙ ΨΑΧΤΗΚΑ.
ΖΗΤΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΕ ΜΕ ΓΕΜΙΣΕ. ΔΕΝ .ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Ο όρος  πρωτοσυναντάτε στην πολιτική το 1808 και το λεξικό δίνει την εξής ετυμολογία: Ουσιαστικό που σημαίνει "πρόσωπο που δεν ενεργεί ως μέρος ενός πολιτικού κόμματος".
ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΨΑΧΤΙΡΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ. ΠΑΛΙ ΔΕ ΜΕ ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ.
ΑΝΤΑΡΤΗΣ: Αυτός που διαπράττει ΑΝΤΑΡΣΙΑ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ: Ουσιαστικό, θηλυκό. Ο ξεσηκωμός (με όπλα) εναντίον της εξουσίας, των νόμιμων αρχών
ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΟΧΙ ΜΟΡΕ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΣΚΕΦΤΙΚΑ. ΚΑΤΙ ΜΕ ΕΤΡΩΓΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ ΣΤΟ ΨΑΧΤΙΡΙ, ΖΗΤΗΣΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΠΡΟΔΟΤΗΣ: Αυτός που διαπράττει ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Ουσιαστικό, θηλυκό. Ενέργεια με την οποία κάποιος παραβιάζει ισχυρή ηθική δέσμευση απέναντι σε άλλους ανθρώπους, φίλους, συνεργάτες, ομοϊδεάτες κλπ.
ΑΜΑΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑ. ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑΙ. ΕΙΝΑΙ. ΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Ή ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.
ΓΙΑ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΠΛΑ; ΜΑΛΩΝ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΣΑΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΕ.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ





Ένα ζευγάρι στην Αμερική στις 10/10/2010 έφερε στο κόσμο το τρίτο τους παιδί. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα δύο πρώτα παιδιά τους είχαν γεννηθεί το πρώτο 8/8/2008 και το δεύτερο 9/9/2009. Τυχαίο;;;;;;;;;;;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ 6Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ¨ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ¨ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ, ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ «ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ» ΕΝ ΖΩΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟ.
Ο Γιώργος Κατσαρός του Αντωνίου, είναι σύγχρονος μουσικοσυνθέτης, μαέστρος και σαξοφωνίστας.
Γεννήθηκε στη Κέρκυρα τον Μάιο του 1934. Φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου. Πάμπολλες συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί από το 1959 που πρωτοξεκίνησε στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και σε πολλούς μουσικούς δίσκους.
Ο Γιώργος Κατσαρός είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στο εξωτερικό, όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.ά.
Έχει τιμηθεί με Β' Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Σόποτ της Πολωνίας και Βρυξελλών (1965), Γ' Βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Μάλτας (1969) και Δ' Βραβείο Φεστιβάλ τραγουδιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο (1970). Επίσης έχει λάβει μέρος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 1974 σαν συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας και ως μέλος σε πολλές καλλιτεχνικές επιτροπές ανάδειξης νέων καλλιτεχνών. Διετέλεσε διευθυντής ορχήστρας του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας κατά την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών. Σήμερα επιμελείται επίσης όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων ως αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής.
Ο Γιώργος Κατσαρός ομιλεί επίσης γαλλικά και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών (Παλαιό Φάληρο). Ο γιός του, Αντώνης Κατσαρός, είναι αθλητικογράφος και εκ των παρουσιαστών τα τελευταία χρόνια της «Αθλητικής Κυριακής»
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΒΗΜΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΔΥΟ «ΛΟΓΟΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.


ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΕΙΜΑΙ 45 ΧΡΟΝΩΝ.
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ.
ΗΛΘΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ – ΡΟΔΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ;

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΜΙΟ ΚΑΙ ΙΣΙΔΩΡΟ, ΠΟΥ ΤΟ 330 μ.Χ. ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1680 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΙ, ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΣΕ 24 ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ


Επειδή τις αυτοδιοικητικές εκλογές δυστυχώς τις κατάντησαν μνημονιακό δημοψήφισμα, θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα που καταδεικνύουν κάποιους από τους άμεσα υπεύθυνους για την δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή του μνημονίου και που σε λίγες μέρες κάποιους από αυτούς θα τους βρούμε σε ψηφοδέλτια συνδυασμών. Ειδικά εδώ στην Κέρκυρα που έχουμε και το συνδυασμό των OCEAN TEN. Δεν πρωταγωνιστούν οι GEORGE CLOONEY, BRAD PITT, MATT DAMON, DON CHEADLE, ANDY GARCIA, και JULIA ROBERTS κ.α. εδώ, αλλά τα δικά μας γνωστά παλικάρια. Καλό είναι λοιπόν να θυμηθούμε τα πεπραγμένα των δικών μας παιδιών, αλλά να ενημερώσουμε και τους «κατοίκους της πολυκατοικίας», που δεν γνωρίζουν τι γινόταν στους άλλους ορόφους.
Εγώ προσωπικά έμενα στον όροφο Θιναλίου και για αυτόν θα πω δύο πράγματα.
Από την Ρόδα μέχρι το τέρμα του Αλμυρού υπάρχουν παρατημένα πάνω από 13 χιλιόμετρα σωλήνες που προοριζόταν για το αποχετευτικό που τείνει να γίνει γεφύρι της Άρτας ή ΓΝ. Κέρκυρας.
Αν υπολογίσουμε ότι ένας απλός MADE IN CHINA σωλήνας κήπου, πουλιέται περίπου ένα ευρώ είναι 13000 ευρώ. Φανταστείτε τώρα πόσες παραπάνω χιλιάδες ευρώ κοστίζουν οι σωλήνες κεντρικής αποχέτευσης δήμου.
Εκτός αυτού να υπολογίσουμε πόσα χιλιόμετρα από τον ίδιο σωλήνα είναι παρατημένα σε όλο το νησί, να προσθέσουμε τα χιλιόμετρα που έχουν τοποθετηθεί, να τα πολλαπλασιάσουμε επί κάποιου τιμήματος και να δούμε τι 7ψήφιο (ελπίζω όχι 8ψήφιο) νούμερο από ευρώπουλα κάνανε τζίρο σε κάποιον

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ; ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ‘Η ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΚΑΚΕΣ.
 Στην δήλωση του κου Γιούνκερ αναφέρεται (όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ιρλανδικής εφημερίδας IRISHTIMES) το εξής:

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΗΛΩΣΗ

Small states like Luxembourg are better listeners than big countries like France and Germany, Mr Jüncker said. He believed the crisis between Germany and Greece last spring was due to the Germans’ failure to listen. He also faulted Slovakia for its lack of solidarity with Greece.

Mr Jüncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. “I could not go public with the knowledge,” he said. “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is

F1 - Μονόλογος από Φέτελ στη Σουζούκα


Ο γερμανός οδηγός της RED BULL RACING Σεμπάστιαν Φέτελ, κέρδισε το Γκραν Πρι στην πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία, βρισκόμενος στην κεφαλή του αγώνα από την εκκίνηση μέχρι και την σημαία του τερματισμού. Με τη νίκη του αυτή ο Φέτελ έφτασε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών της F1, με 206 βαθμούς, τον Ισπανό οδηγό της FERRARI και βρίσκετε 14 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και ομόσταβλό του Αυστραλό Μαρκ Γουέμπερ (220 βαθμούς).
Στους κατασκευαστές προηγείται η Red Bull με 426 βαθμούς, δεύτερη είναι η ομάδα της McLaren381 και Τρίτη η Ferrari με 334 βαθμούς.

JORGE LORENZO. ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ MotoGP

THIS IS SPARTA. THIS IS LORENZO

Ο 23χρονος Ισπανός (λάτρης του Λεωνίδα και των 300 Σπαρτιατών) Jorge Lorenzo, καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση στο συγκλονιστικό Γκραν Πρι της Μαλαισίας, πίσω από τον ομόσταβλό του Vαλεντινο Rοσσι και τον Andrea Dovizioso με HONDA, εξασφάλισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή μοτοσικλετών στη κατηγορία MOTO GP για το 2010.

F1 GP – ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ GP (ΣΟΥΖΟΥΚΑ)


 

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΦΕΤΕΛ ΜΕ RED BULL ( RENAULT)
3 ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ RENAULT ΣΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
ΠΟΙΝΗ 5 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΑΜΙΛΤΟΝ