Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ KAPPA RESEARCH ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η Kappa Research διενήργησε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου νέα έρευνα για «Το Βήμα της Κυριακής» και κατέδειξε τα παρακάτω τέσσερα κρίσιμα συμπεράσματα.
1ο. «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»
Η Kappa Research, θέτοντας το ερώτημα, συγκρίνοντας όλους τους κομματικούς αρχηγούς, κατέδειξε ότι επικρατεί ο κ. Κ. Καραμανλής με 40,7% έχοντας μεγάλη διαφορά, 6,6%, από το δεύτερο κ. Γ. Παπανδρέου που έπεται με 34,1%. Ακολουθεί ο «κανένας» με 14,3%, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης με 5,3% και η κυρία Α. Παπαρήγα με 4,2%.
Παράλληλα παρά το αίτημα για πρόωρες εκλογές που έθεσε ο κ. Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη που έδωσε στο Ζάππειο δεν φαίνεται να διαμορφώνει, πλειοψηφικό ρεύμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κάπα Research, η πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για εκλογές το αργότερο ως τον Ιούνιο και συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συγκεντρώνει τη συμφωνία του 37,2% των πολιτών, ενώ η άποψη του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος ζήτησε τη συναίνεση κοινωνικών φορέων και πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης, γίνεται αποδεκτή από το 50,7% της κοινής γνώμης
2ο. «ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ »
Η Kappa Research θέτοντας το ερώτημα για την καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη σημερινή δύσκολη κατάσταση κατέδειξε ότι η ΝΔ να προηγείται με 3,1% συγκεντρώνοντας 35,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ έπεται με 32,4%, συμπεραίνοντας ότι η κοινή γνώμη θεωρεί και εμπιστεύεται τη ΝΔ περισσότερο για να διαχειρισθεί τη συγκεκριμένη οικονομική κρίση.
3ο. «ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»
Η έρευνα της Kappa Research για πρόωρες εκλογές κατέδειξε ότι η πλειονότητα των πολιτών, 54,8%, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές ενώ θετικά απάντησε το 39,8%.
4ο. «ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»
Αυτοδύναμη κυβέρνηση από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση επιθυμεί το 54,7%, ενώ υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας τάσσεται το 41,9%.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Επωνυμία εταιρείας: Κάπα Research ΑΕ, αρ. μητρ.: 5.
Επωνυμία- όνομα εντολέα: «Το Βήμα».
Σκοπός δημοσκόπησης: Έρευνα κοινής γνώμης σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος: Αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, βάσει της απογραφής του 2001 της ΕΣΥΕ.
Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη: 1.142 άτομα, πανελλαδικά, με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Χρόνος συλλογής στοιχείων: Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009.
Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία. Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα με βάση την ψήφο του 2007.
Μέθοδος συλλογής στοιχείων: Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.
Τυπικό στατιστικό σφάλμα: Μέγιστο σφάλμα 3,09% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.
Η Κάπα Research είναι μέλος της ΕSΟΜΑR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και www.sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: