Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο ! (3)


Η συνέχεια της ιστορικής ανασκόπησης της MIZENS, γράφεται με τον περιβόητο διαγωνισμό 7753/23.7.1992 για 1.000.000 παροχές και 150.000 κυκλώματα,αρχικής αξίας ύψους 42 δισεκατομμυρίων δραχμών.
Στην ουσία ήταν το μεγαλύτερο έργο της εποχής και το οποίο θα μετέτρεπε το νικητή του διαγωνισμού από απλό ανάδοχο, σε ....στρατηγικό εταίρο του ΟΤΕ.
Οι τιμές που προσέφεραν η SIEMENS και η ΙΝΤRΑCΟΜ απείχαν τρομακτικά από τις προσφορές των άλλων εταιρειών (40.000 δρχ ανά ψηφιακή παροχή). Τελικά οι δύο εταιρείες "αναγκάζονται" να κατεβάζουν τις τιμές τους , αλλά και πάλι οι διαφορές είναι μεγάλες (23.000 δρχ ανά παροχή).
Το ισχυρό πολύπλευρο παρασκήνιο όμως πιέζει για να ...κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στις εταιρείες SIEMENS και INTRACOM.
Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ αντιδρά και πιστεύει ότι αυτό πρέπει να γίνει από τη νέα διοίκηση του ΟΤΕ, που θα οδεύει στον δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Με αυτό το σκεπτικό πάμε σε συνεχείς αναβολές.
Έτσι φθάνουμε στις εκλογές του 1993 (10 Οκτωβρίου) τις οποίες κερδίζει το ΠαΣοΚ. Την ....ίδια ακριβώς ημέρα (?), όπως ανέφερα στο προχθεσινό μου άρθρο(15/8), εκδίδεται το βούλευμα 597 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο... απαλλάσσονται όλοι οι κατηγορούμενοι ( Σ.Κόκκαλης της INTRACOM, Μπέρντχαρντ Ντόμπεκ της SIEMENS, Τ. Μαντέλης, Θ.Τόμπρας,Τ.Μήνης, Κ.Κιουλάφας του OTE), για τις παλαιότερες "αμαρτωλές" συμβάσεις του 1990, που στην ουσία είχαν προκαλέσει την πτώση της οικουμενικής κυβέρνησης.
Στην κεφαλή του ΟΤΕ εγκαθίσταται ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών του ΠαΣοΚ και αποκαλούμενος επί σειρά ετών ..."ταμίας του κόμματος", κ. Π. Λά...........................
politis-gr: Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο ! (3)

Δεν υπάρχουν σχόλια: