Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Θέατρο Σκιών. Ξεπερασμένη μορφή τέχνης ή απρόσβλητη στο χρόνο δημιουργία;


Το κοινό ησυχάζει ειδικά τα παιδιά. Οι κοφτές δοξαριές του βιολιού δίνουν τον τόνο όσο γίνονται γρηγορότερες. Και τότε κάνει την εμφάνισή του στη σκηνή...Ντυμένος με πολύχρωμα κουρέλια γεμάτα μπαλώματα που όμως δεν του στερούν τίποτα από την εντυπωσιακή εμφάνιση. Τα μάτια του κατάμαυρα, παρότι ζωγραφιστά μια περίεργη λάμψη τα διαπερνάει. Και το μακρύ του χέρι πηγαίνει πέρα δώθε ορίζοντας το ρυθμό της μουσικής. Πίσω του(ή και μπροστά) ακολουθεί η μόνιμη συνοδεία του στην έναρξη, ο πρωτότοκος Κολλητήρης, ο Κοπρίτης και ο μικρότερος γιος ο Μπιριγκόγκος(ή Πιτσικόκος). Πλέον κι οι τέσσερις αναπηδούν σε τέλεια αρμονία με τη μελωδία.
Δεν είναι πια ένα λευκό πανί αυτό το πράγμα...Ο κόσμος ολόκληρος είναι γι'αυτούς που βλέπουν.... Κι ο Καραγκιόζης ξεναγός και καπετάνιος της ψυχαγωγίας με τη χοντρή, βραχνή φωνή του που τραβά τις συλλαβές δίνει το σήμα που αν και είναι πάντα το ίδιο ξεκινάει κάθε φορά διαφορετικό ταξίδι:« Κυρίες και κύριοι κι αγαπητά μου παιδιά η αποψινή μας παράσταση έχει τίτλο...»

O ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
Το θέατρο σκιών γενικότερα γεννιέται μέσα στη μυστικιστική ατμόσφαιρα των παζαριών της.....................................................aek365.gr - Θέατρο Σκιών - Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: