Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η VW στη Formula 1?????

Mε μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα των κινητήρων η Volkswagen η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να μπει στη Formula 1, όχι ως κατασκευαστής κατεβάζοντας τη δική της ομάδα, αλλά ως προμηθευτής κινητήρων.
«Είναι ξεκάθαρο ότι εξετάζουμε την Formula 1», δήλωσε στο περιοδικό Sport Bild ο εκπρόσωπος της VW σε θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού, Hans Joachim Stuck.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει η VW στο σπορ είναι να
προχωρήσει το πλάνο του «παγκόσμιου» κινητήρα το οποίο είχε παρουσιάσει τον Απρίλιο του 2009 ο πρώην Πρόεδρος της FIA, Max Mosley και που είχε ως στόχο τον δραστικό περιορισμό του κόστους. Βάσει του πλάνου, από το 2013 θα υπάρχει ένας κοινός κινητήρας που με μικρές διαφοροποιήσεις θα μπορεί να χρησιμοποιείται στη Formula 1, στο WRC και στην F2. Στον εν λόγω κινητήρα θα γίνεται εκτεταμένη χρήση «πράσινης» τεχνολογίας, με στόχο φυσικά να είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον.
«Αναμένουμε την απόφαση της FIA για τη χρήση του 'παγκόσμιου' κινητήρα στη Formula 1. Αν υπάρξει ο παγκόσμιος κινητήρας, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κατασκευάσουμε έναν κινητήρα για τη Formula 1», πρόσθεσε ο Stuck. Θυμίζουμε ότι η VW ενδιαφέρεται να κατεβάσει δική της ομάδα και στο WRC οπότε το ιδανικό γι' αυτήν θα ήταν να προχωρήσει το θέμα του «παγκόσμιου» κινητήρα.
Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως θέλουν τους κατασκευαστές που παίρνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 να συζητούν για τη χρησιμοποίηση ενός 4κύλινδρου κινητήρα 1,5 λίτρων με τούρμπο και ισχυρό KERS από το 2013 ή και ακόμα πιο νωρίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: