Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΟΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Κέρκυρα  06/09/2010

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας, κατόπιν  κινητοποίησής της από την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να συνδράμει στην παροχή Α΄ Βοηθειών σε
λαθρομετανάστες οι οποίοι έφτασαν στον αερολιμένα Κέρκυρας εσπευσμένα με Super Puma (ειδικού τύπου SAR) αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή που έπλεε το σκάφος που τους μετέφερε έμεινε ακυβέρνητο, με αποτέλεσμα την άμεση περισυλλογή και διάσωσή τους από αέρα.
Κατά τη διάρκεια των αφίξεων τους, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κέρκυρας, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, τόσο για τα μέλη της όσο και για τους αλλοδαπούς ναυαγούς, συνέδραμε το έργο του ΕΚΑΒ για την ασφαλή μετάβασή τους στα ασθενοφόρα όπου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΒΑΛΣΑΜΗΣ



Κέρκυρα  06/09/2010

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιμέτωπη με την πύρινη λαίλαπα βρέθηκε για ακόμη μια φορά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κέρκυρας σε τρία ταυτόχρονα μέτωπα, όπου εκδηλώθηκαν την Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου στις περιοχές Κατωμέρι του Δ. Φαιάκων, καθώς και στην Εθν. Παλ/τσας αλλά και στο Σκριπερό του Δ. Παλαιοκαστριτών.
Με αυταπάρνηση και υψηλό το αίσθημα της προσφοράς, τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συνέδραμαν το έργο κατάσβεσης της Π.Υ. με ιδία μέσα καθ΄ όλη τη διάρκεια μέχρι την πλήρη κατάσβεσή των εστιών, μέρα και νύχτα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΒΑΛΣΑΜΗΣ




Κέρκυρα  01/09/2010

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοντά στην Π.Υ. Κέρκυρας βρέθηκε ακόμη μια φορά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παρ/μα Κέρκυρας, η οποία συνέδραμε με επίγεια και ιδία μέσα στη δύσκολη μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί αυτές τις μέρες στο νησί μας.
Στις 25 Αυγούστου, αργά το βράδυ, σημειώθηκε φωτιά στην περιοχή Λούτσες του Δ. Θιναλίων στην οποία άμεσα έσπευσαν δυνάμεις της Π.Υ. και μέλη της ομάδος μας με αποτέλεσμα την άμεση κατάσβεσή της, χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις.Στις  26 – 27 Αυγούστου, μέλη της ομάδας μαζί με τo πυροσβεστικό-υδροφόρο όχημα μας, βοήθησαν στο να τεθεί υπό έλεγχο αλλά και στην πλήρη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Λαυκίου του Δ. Θιναλίων η οποία εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε δύσβατη δασική περιοχή, πλησίον οικισμού.
Επίσης, απ΄ την πρώτη στιγμή, η ομάδα μας βρέθηκε στην φωτιά η οποία εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική περιοχή στα Καρουμπάτικα του Δ. Παρελίων το απόγευμα της Τρίτης 31 Αυγούστου.Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κάλυψαν και τον τομέα Α΄ Βοηθειών στις εν λόγω επιχειρήσεις, όπου αυτό κατέστη αναγκαίο.
Αξίζει πραγματικά να σημειωθεί η τεράστια προσπάθεια, ο άψογος συντονισμός και η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των μέσων από την Διοίκηση της Π.Υ. Νομού Κέρκυρας,  ώστε οι φωτιές να μην πάρουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς το δύσβατο των περιοχών σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι ταυτόχρονα υπήρχαν παράλληλα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές του νησιού, έκανε ακόμη δυσκολότερο το έργο κατάσβεσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΒΑΛΣΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: