Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

F1 GP – ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ GP (ΣΟΥΖΟΥΚΑ)


 

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΦΕΤΕΛ ΜΕ RED BULL ( RENAULT)
3 ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ RENAULT ΣΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
ΠΟΙΝΗ 5 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΑΜΙΛΤΟΝ




ΠΡΩΤΟΣ Ο ΦΕΤΕΛ ΜΕ RED BULL RENAULT
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ασυναγώνιστος στις κατατακτήριες δοκιμές της Σουζούκα και πήρε δίκαια την 8η φετινή του pole position. Στη δεύτερη θέση ο Γουέμπερ, τρίτος ο Χάμιλτον, ο οποίος θα εκκινήσει 8ος εξαιτίας της ποινής των πέντε θέσεων.
Τέταρτος τερμάτισε ο Κούμπιτσα, με τους Αλόνσο, Μπάτον, Ρόσμπεργκ, Μπαρικέλο, Χούλκενμπεργκ και Σουμάχερ να τον ακολουθούν.
Μπορεί να περίμενε, λίγο παραπάνω ο Φέτελ λόγω της αναβολής από τη βροχή, όμως άξιζε τον κόπο τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του, μιας και η
Red Bull ήταν εκπληκτική στις κατατακτήριες δοκιμές, με τους δυο της πιλότους να βρίσκονται στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.
Η
McLaren, ευτυχώς, είδε τον Χάμιλτον να ξεπερνά το ψυχολογικό σοκ της ποινής των πέντε θέσεων και έτσι ο Βρετανός θα εκκινήσει από την 8η θέση, γεγονός που του επιτρέπει να ονειρεύεται για ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα.
Ο Αλόνσο συνεχίζει να βρίσκεται σε καλό ρυθμό και με τη συντροφιά του ήλιου της Ιαπωνίας κατάφερε να φτάσει στην 5η θέση.
"Καλημέρα" με Φέτελ
Στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, ο Βιτάλι Πετρόφ ήταν αυτός που βγήκε πρώτος στην πίστα με τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν.
Οι πιλότοι, οι οποίοι ξεχώρισαν με την παρουσία τους ήταν αυτοί της
Williams και ειδικά ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο νεαρός ήταν στην πρώτη θέση της περιόδου έχοντας κάνει χρόνο 1:35:352 αρχικά, ενώ στη συνέχεια τον βελτίωσε κάνοντας 1:32:317.
Η συνέχεια, όμως ανήκε στον Φέτελ. Ο Γερμανός, έκανε 1:32:168, χρόνο τον οποίο βελτίωσε με το 1:32:035. Οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να πιάσουν τον πιλότο της
Red BUll, με αποτέλεσμα η πρώτη οχτάδα να έχει διαμορφωθεί ως εξής:  Φέτελ, Χούλκενμπεργκ, Ρόσμπεργκ, Μπαρικέλο, Γουέμπερ, Σουμάχερ, Αλόνσο και Μπάτον.
Οι πιλότοι που δεν κατάφεραν να περάσουν στην ημιτελική φάση ήταν οι: Μπουεμί, Τρούλι, Κοβαλάινεν, Ντι Γκράσι, Γκλοκ, Σένα και Γιαμαμότο.
Μάσα, η απογοήτευση!
Στο δεύτερο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Αλόνσο ήταν εκείνος που έριξε το χρόνο κάτω από το 1:32 με το 1:31:819. Ο Μαρκ Γουέμπερ, όμως, του απάντησε με το 1:31:651, στέλνοντας το δικό του μήνυμα. Πολύ γρήγορα. Τα βλέμματα πολύ γρήγορα είχαν στραφεί στον Φελίπε Μάσα, ο οποίος είχε κολλήσει στην 11η θέση. Γεγονός που θα τον άφηνε εκτός της τελικής φάσης.
Ο Βραζιλιάνος άλλαξε γόμα, βάζοντας τη μαλακή γόμα μπας και καταφέρει να πάρει την θέση που θα του εξασφαλίσει την ελπίδα για την
pole position.
Λίγο πριν μηδενιστεί το χρονόμετρο ο Σεμπάστιαν Φέτελ πραγματοποίησε εξαιρετικό χρόνο (1:31:184), με αποτέλεσμα να κάνει το
repeat και να αφήσει το Γουέμπερ στη δεύτερη θέση.
Η αγωνία παράλληλα συνέχιζε να βρίσκεται στο Μάσα, ο οποίος τελικά δεν πήρε το "εισιτήριο για την δεκάδα", με τον Χάιντφελντ μάλιστα να περνά 11ος, αφήνοντάς τον 12ο.
Έτσι οι πιλότοι που δεν πέρασαν στην τελική φάση ήταν οι: Χάιντφελντ, Μάσα, Πετρόφ, Κομπαγιάσι, Σούτιλ, Αλγκερσουάρι και Λιούτσι, με τους Μπάτον, Χάμιλτον, Σουμάχερ, Ρόσμπεργκ, Φέτελ, Γουέμπερ, Αλόνσο, Μπαρικέλο, Χούλκενμπεργκ και Κούμπιτσα να δημιουργούν μια... σύγκρουση αστέρων στην τελική φάση.
Στην τελική φάση ο Φέτελ είπε να... διασκεδάσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο, ο οποίος είχε κατακλείσει την πίστα, κάνοντας τον καλύτερο χρόνο των δοκιμών στο 6ο λεπτό με 1:30:792.
Έτσι, η τελική κατάταξη διαμορφώνεται - μετά και την τιμωρία του Λιούις Χάμιλτον, ως εξής:

1. Φέτελ,
Red Bull, 1:30.785
2. Γουέμπερ,
Red Bull, 1:30.853
3. Κούμπιτσα,
Renault, 1:31.169
4. Αλόνσο,
Ferrari, 1:31.352
5. Μπάτον,
McLaren, 1:31.378
6. Ρόσμπεργκ,
Mercedes, 1:31.494
7. Μπαρικέλο,
Williams, 1:31.535
8. Χάμιλτον,
McLaren, 1:31.169*
9. Χούλκενμπεργκ,
Williams, 1:31.559
10. Σουμάχερ,
Mercedes, 1:31.846
11. Χάιντφελντ,
BMW Sauber
12. Μάσα,
Ferrari
13. Πετρόφ,
Renault
14. Κομπαγιάσι,
BMW Sauber
15. Σούτιλ,
Force India
16. Αλγκουερσουαρί,
Toro Rosso
17. Λιούτσι,
Force India
18. Μπουεμί,
Toro Rosso
19. Τρούλι,
Lotus
20. Κοβαλάινεν,
Lotus
21. Ντι Γκράσι,
Virgin
22. Γκλοκ,
Virgin
23. Σένα,
HRT
24.
Γιαμαμότο, HRT

*Ποινή πέντε θέσεων

ΠΟΙΝΗ 5 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Στις κατατακτήριες δοκιμές, πουέγειναν τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Λιούις Χάμιλτν έτρεξε με αλλαγμένο κιβώτιο ταχυτήτων.
Βάσει των κανονισμών της FIA η συγκεκριμένη αλλαγή, θα αναγκάσει τον Βρετανό πιλότο να εκκινήσει στον αγώνα πέντε θέσεις πιο πίσω από αυτήν που κέρδισε στις κατατακτήριες δοκιμές.
Η αλλαγή στο κιβώτιο ταχυτήτων επιτρέπεται κάθε τέσσερις αγώνες, αλλά στη
McLaren υπερέβησαν το όριο.

ΠΗΓΗ: www.auto24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: