Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΣΕ 24 ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ


Επειδή τις αυτοδιοικητικές εκλογές δυστυχώς τις κατάντησαν μνημονιακό δημοψήφισμα, θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα που καταδεικνύουν κάποιους από τους άμεσα υπεύθυνους για την δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή του μνημονίου και που σε λίγες μέρες κάποιους από αυτούς θα τους βρούμε σε ψηφοδέλτια συνδυασμών. Ειδικά εδώ στην Κέρκυρα που έχουμε και το συνδυασμό των OCEAN TEN. Δεν πρωταγωνιστούν οι GEORGE CLOONEY, BRAD PITT, MATT DAMON, DON CHEADLE, ANDY GARCIA, και JULIA ROBERTS κ.α. εδώ, αλλά τα δικά μας γνωστά παλικάρια. Καλό είναι λοιπόν να θυμηθούμε τα πεπραγμένα των δικών μας παιδιών, αλλά να ενημερώσουμε και τους «κατοίκους της πολυκατοικίας», που δεν γνωρίζουν τι γινόταν στους άλλους ορόφους.
Εγώ προσωπικά έμενα στον όροφο Θιναλίου και για αυτόν θα πω δύο πράγματα.
Από την Ρόδα μέχρι το τέρμα του Αλμυρού υπάρχουν παρατημένα πάνω από 13 χιλιόμετρα σωλήνες που προοριζόταν για το αποχετευτικό που τείνει να γίνει γεφύρι της Άρτας ή ΓΝ. Κέρκυρας.
Αν υπολογίσουμε ότι ένας απλός MADE IN CHINA σωλήνας κήπου, πουλιέται περίπου ένα ευρώ είναι 13000 ευρώ. Φανταστείτε τώρα πόσες παραπάνω χιλιάδες ευρώ κοστίζουν οι σωλήνες κεντρικής αποχέτευσης δήμου.
Εκτός αυτού να υπολογίσουμε πόσα χιλιόμετρα από τον ίδιο σωλήνα είναι παρατημένα σε όλο το νησί, να προσθέσουμε τα χιλιόμετρα που έχουν τοποθετηθεί, να τα πολλαπλασιάσουμε επί κάποιου τιμήματος και να δούμε τι 7ψήφιο (ελπίζω όχι 8ψήφιο) νούμερο από ευρώπουλα κάνανε τζίρο σε κάποιον ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ, οι δήμαρχοι της Κέρκυρας την τελευταία τετραετία για ένα έργο που ήξεραν ότι δεν έχουν χρήματα να το προχωρήσουν, αλλά ήθελαν να το κάνουν για να λένε ότι κάνουν έργο. Και λέω το θέμα ήθελαν να δείξουν ότι κάνουν έργο, για να μη μπουν στο μυαλό σας ιδέες του τύπου πήραν μίζα. Όχι. Προς Θεού. Ανεύθυνοι κάποιοι μπορεί να είναι. Διαπλεκόμενοι όμως; «ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ».
Τώρα ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσε να είχε γίνει με τα ευρώ των σωλήνων, εκτός του ότι ο λογαριασμός του μνημονίου θα ήταν μικρότερος.
Το 2006 η εφημερίδα ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ μετά από κάλεσμά μου είχε αναδείξει την κατάντια του σχολικού συγκροτήματος Αχαράβης και του «λιμανιού»?????? και της παραλίας της Ρόδας.
Ο κύριος Σπύρος Βάρελης «διαχειριστής του ορόφου Θιναλίου» είχε πει τότε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για παρεμβάσεις και επιπλέον για το «λιμάνι» είχε πει:
 
Επίσης μιλώντας για την εμφάνιση που παρουσιάζει η Ρόδα το χειμώνα, είχε πει:
Φοβερή δήλωση από δήμαρχο για περιοχή που διοικεί, δε νομίζεται;
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, 4 & ½ χρόνια μετά η κατάσταση παραμένει ίδια και για τη ρόδα και για τα σχολικά κτήρια. Σωλήνες όμως έχουμε.
Εγώ λοιπόν κύριε τέως σας λέω να μην εκπλαγείτε αν ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ η κάλπη βγάλει ΣΧΕΔΟΝ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ αποτέλεσμα στην περιοχή. Και μπορεί σαν μικρή περιοχή όταν διεκδικούσατε το δήμο να μην σας πολυένοιαζε, όμως ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ακόμα και τους «σταυρούς του νεκροταφείου της» να είχατε δε θα σας χάλαγε καθόλου.
Παρακάτω δείτε και τα αποτελέσματα ενός γκάλοπ που διενεργήθηκε από το block μου, στις αρχές του καλοκαιριού.

Αυτά κύριε Σπύρο ίσως βέβαια να μην ίσχυαν και σήμερα να είστε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αν δεν είχατε λειτουργήσει λιπόψυχα και είχατε σταθεί στο ύψος που αρμόζει σε έναν τοπικό παράγοντα, που πίνοντας καφέ μία Τετάρτη απόγευμα στο FREDDO το Φεβρουάριο του 2002, ορκίζονταν ότι θα Διοικήσει με πυγμή και αποφασιστικότητα.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ίσος να μη σε συμφέρει να εκλεγείς. Για τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας (τοπικός αντιδήμαρχος) υπάρχει ασυμβίβαστο και θα χρειαστεί να παρατήσεις τη δουλειά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: