Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ;

ΜΗΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΠΡΕΠΕ;
Τι ζόρι τραβάει η Γερμανία με την Ελλάδα;

Για να μην παρεξηγηθώ θέλω να τονίσω ότι μέχρι σήμερα είμαι ένας από τους υπέρμαχους της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ, που πιστεύω πως αν δεν υπήρχε, σήμερα θα πληρώναμε 10.000 δρχ. το λίτρο τη βενζίνα και τουλάχιστον μία χήνα το κιλό το ψωμί.
Όμως με αυτά που συμβαίνουν στην Ε.Ε. σήμερα δεν μπορεί παρά να μου γεννηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:
Γιατί τα σύνορα των παραμεθόριων χωρών δεν είναι σύνορα της Ε.Ε.
Γιατί οι χώρες δανείζονται μετάξι τους με τέτοια επιτόκια; Το Μοναχό δανείζει το Βερολίνο και παίρνει και τόκο;
Γιατί η ανατολική Γερμανία μπήκε στην Ε.Ε. με (1 μάρκο δυτικό /1 μάρκο ανατολικό)  και εμείς με 1 ευρώ /340,75;
Γιατί αν πάω στην Αγγλία μου κατασχετού τα τσιγάρα και αν αγοράσω ένα αμάξι στην Ιταλία πληρώνω για την εισαγωγή του στην Ελλάδα; Αν αγοράσεις αμάξι στη Αθήνα και το πάρεις στην Κάτω Γαρούνα πληρώνεις φόρο;
Πως ο κλέφτης
(Γερμανία), φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης; (Συμμαχικές χώρες). Γιατί ένας από τους νοικοκύρηδες (Μεγάλη Βρετανία) φοβήθηκε τις φωνές του κλέφτη και συμπράττει μαζί του;
Τι ζόρι τραβάει η Γερμανία με την Ελλάδα; (Μήπως βγάζουν το κόμπλεξ του 40;)
Και δικαίως θα φιλοσοφήσω, «ΜΗΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΠΡΕΠΕ»; Μήπως οι τότε ηγέτες Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας δεν μπόρεσαν να δουν το μέλλον όσο μπροστά έπρεπε με συνέπια να συμπαρασύρουν τους λαούς τους σε μία ουτοπία παγκοσμίου μεγέθους;
Γιατί κάθομαι και σκέφτομαι, οι Μεσογειακές χώρες της Ευρώπης; με ποιους έχουν περισσότερα κοινά στις τέχνες, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη γεωλογία, τη χλωρίδα, τη πανίδα, τον παρορμητικό, τη τρέλα, τη μοντέρνα μουσική ακόμα και την ενδυμασία. Με τους Γερμανούς και τους Άγγλους ή με
τις Ασιατικές και Βορειοαφρικάνικες χώρες; ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όμως προσπαθούν να ενωθούν λαοί με διαφορετικά ήθη, έθιμα, κουλτούρα, τέχνη και πάνω από όλα Ιστορία και Πολιτισμό. (Κάτι σαν κράτος Γραικύλων).Η χώρα των 4 – 5 θαλασσών και καμία δεκαριά γλωσσών και με κανένα ουσιαστικά κοινό, ούτε καν νόμισμα και σύνορα. (Συγνώμη. Ξέχασα τη Γιουροβίζιον και τα Ευρωπαϊκά αθλητικά γεγονότα, αλλά και αυτά υπάρχουν για να ανταγωνίζονται).
Σε αντίθεση με την ανυπαρξία πολιτισμού των βόρειων λαών, η περιοχή της Μεσογείου έχει να αντιπαραθέσει, τον Αρχαιοελληνικό, τον Αιγυπτιακό και το Ρωμαϊκό πολιτισμό, την αναγέννηση στις Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία. Η Μεσόγειος έχει να επιδείξει ένα κάρο αρχαίες, Βυζαντινές, μεσαιωνικές αλλά και νεότερες προσωπικότητες σε όλους τους τομής σε αντίθεση με τον Τραφάλγκαρ και τον Τσόρτσιλ της Αγγλίας και τον Χίτλερ τις Γερμανίας. Μοναδική εξαίρεση ο Τζορτζ Μπεστ (Ιρλανδός) και η μουσική σκηνή του 60 και του 70 στην Αγγλία.
Σας προκαλώ να συγκρίνετε τις κουζίνες των Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία με τις κουζίνες των Αγγλία, Γερμανία. Α. και μη ξεχάσουμε το απαράμιλλο γούστο τους στη μόδα (σαντάλια με κάλτσες κ.λπ.) και τον απίστευτο αισθησιασμό των αξύριστων Γερμανίδων.
Σκεφτείτε όμως μία ένωση των κρατών της Μεσογείου. Θα έλεγχαν τουλάχιστον το 50% του παγκόσμιου τουρισμού, του εμπορίου, της ναυτιλίας αλλά και της παραγωγής (φτηνό κόστος ανάλογο με τις ΚΙΝΑΣ στις Αφρικανοασιατικές χώρες), του ορυκτού πλούτου της Αφρικής αλλά και της ενέργειας με την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου και της βόρειας Αφρικής. Και επίσης μη ξεχνάμε ότι οι ΕΒΡΑΙΟΙ είναι Μεσόγειοι, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Και έπειτα μου λες για Δ.Ν.Τ. και σχέδια στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: