Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Έτοιμη να μεταβεί στη Χιλή η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης


Έτοιμη να μεταβεί στη Χιλή, αν ζητηθεί από τον ΟΗΕ, είναι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ). Ήδη, 25μελές κλιμάκιο της ΕΟΔ, βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε, μόλις δοθεί το σήμα από τον ΟΗΕ, να μεταβεί στη Χιλή με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξης Λιάμος, «βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο συλλογής πληροφοριών, μέσω του ΟΗΕ, στον οποίο είμαστε πιστοποιημένοι, και μέσω των ξένων ΜΜΕ, για να μάθουμε ποια ακριβώς είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Χιλή μετά από το σεισμό».
Μετά την καθυστέρηση που προκλήθηκε στην αποστολή της ΕΟΔ στην Αϊτή, ο οργάνωση έχει ήδη ταξινομημένο τον εξοπλισμό της και ζυγισμένο, ώστε να μη χαθεί χρόνος στο αεροδρόμιο, λόγω του βάρους του υλικού, ενώ ήδη έχει εξασφαλίσει και χρηματοδότη, ιδιώτη και πάλι, ο οποίος θα καλύψει της πτήσης των μελών της ΕΟΔ, σε περίπτωση που τελικά χρειαστεί να μεταβεί η οργάνωση στη Χιλή.
Η μετάβαση του κλιμακίου θα γίνει και πάλι με πτήση εταιρείας πολιτικής αεροπορίας. «Προς το παρόν είμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας. Αλλά, μόλις πάρουμε το σήμα, μπορούμε να φύγουμε άμεσα», τονίζει ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξης Λιάμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: