Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Επιτρέπονται τα team orders από το 2011!

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 10/12 η FIA, από το 2011, καταργείται η απαγόρευση των team orders που ίσχυε από το 2003.
Παρ' όλα αυτά υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο τιμωρίας μιας ομάδας σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως οι ενέργειές της προσβάλουν το σπορ.
«Το άρθρο απαγόρευσης των εντολών των ομάδων προς τους οδηγούς (39.1) διαγράφεται. Υπενθυμίζεται στις ομάδες ότι οποιαδήποτε ενέργεια η οποία ενδέχεται να προκαλέσει ανυποληψία στο άθλημα θα εξετάζονται βάση του Άρθρου 151c του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα και άλλες τυχόν σχετικές διατάξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Το θέμα των team orders ήρθε και πάλι στην επιφάνεια φέτος με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο γερμανικό Grand Prix όπου η Ferrari έδωσε εντολή στον Felipe Massa να αφήσει τον Fernando Alonso να τον περάσει και να πάρει τη νίκη.
Η Scuderia τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 100.000 δολαρίων γι' αυτήν την ενέργεια, ενώ η FIΑ ανακοίνωσε τότε ότι το θέμα των team orders θα εξεταστεί στο τέλος της σεζόν.
Από κει και πέρα μια άλλη αλλαγή που θα ισχύσει το 2011 αφορά στα κιβώτια ταχυτήτων. Συγκεκριμένα θα πρέπει οι πιλότοι να χρησιμοποιούν το ίδιο κιβώτιο για πέντε συνεχόμενους αγώνες αντί για τέσσερις που ήταν μέχρι φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: