Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ - TRANSLATE THIS PAGE

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

«Έφυγε» ο Μάνος Ξυδούς

Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμος και όχι μόνο καθώς ο Μάνος Ξυδούς έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ώρες. Ο τραγουδιστής έκανε πρόβες και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο όπου και τον μετέφερε στο Τζάνειο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβαν, ο καλλιτέχνης είχε φύγει από τη ζωή
Ο Μάνος Ξυδούς γεννήθηκε στις αρχές του '50 στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών. Πήγε σχολείο
στους Αγίους και μετά δούλευε ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον «Ιωνικό» Νέας Φιλαδέλφειας. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing. Τα ίδια χρόνια έβαζε μουσική ως DJ στις «Καρυάτιδες» της Πλάκας. Συνέχισε να εργάζεται στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους, πράγμα που αποδεικνύεται μεγάλο προτέρημα όταν ασχολείται αργότερα με παραγωγές και marketing.
Όταν συναντιέται με τους «Πυξ Λαξ» είναι Marketing Director στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, θέση που την ευθύνη της επιλογής έχει η ΕΜΙ Αγγλίας και έχει ως παραγωγός χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και γίνεται μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά.
Συμμετείχε στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: «Προσέχω δυστυχώς» στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Όναρ. Έχει γράψει και έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους, με κυριότερο τον καταπληκτικό δίσκο με τίτλο «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας» μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο νέος του δίσκος με τίτλο «Τ' αστέρια θα είναι πάντα μακριά» με τραγούδια όπως το «φθινόπωρο» να κάνουν για μια ακόμη φορά την αίσθηση. Το καλοκαίρι έδωσαν μαζί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα και συνέχισαν μαζί τον χειμώνα σε μουσική σκηνή. Του ανήκουν μερικά από τα σημαντικότερα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια.

Το... αντίο στον Μάνο

Την Πέμπτη στις πέντε το απόγευμα στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων θα τελεστεί η κηδεία του Μάνου Ξυδούς, ο οποίος «έφυγε» νωρίς το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 57 ετών. Φίλοι, συγγενείς και άνθρωποι που ο Μάνος άγγιξε με τη μουσική του θα του πουν το τελευταίο αντίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: